Yūgen Forest

Visie & Missie

plant healing centre

 Yūgen Forest biedt een helende omgeving waar tijd niet telt, woorden overbodig blijken en vervoering en bezieling opnieuw leren spreken. Gedragen door de wijsheid van de wind, geroerd door de kracht van de bomen & de verstilling van de aarde.

landgoed roggebotstaete

Yūgen Forest heeft met Stichting Landgoed Roggebotstaete een exclusieve overeenkomst voor een lange-termijn huur van het landgoed (52 ha), zodat daar ontwikkeld kan worden:

  • Retreat faciliteiten voor 100 personen
  • 10-15 stuks autonome eco-lodges
  • Woon-/werkgemeenschap

YŪGEN (n.) A profound, mysterious sense of the beauty of the universe that triggers a deep emotional response

– 

lorum impsum

Onze wereld verandert. En dat doet pijn. Oude waarden en systemen brokkelen af en we vragen ons af “hoe nu verder?”

We zijn echter ver van onszelf en de natuur af komen te staan, waardoor we naar oplossingen zoeken op de verkeerde plek: in vluchtige genoegens (lichamelijk/emotioneel), oppervlakkige voldoening (succes/macht) en onechte communicatie, vriendschappen en waardering (social media).

Yūgen Forest biedt als “Estate of Well-Being” toegang tot werkelijke zingeving, met haar holistische oplossingen (zowel in ontwerp als programmering) ter bevordering van mentale welzijn – in harmonie met de helende natuur.

Impactgedreven & regeneratief

Yūgen gaat klimaat-positief, natuur-inclusief en zo veel mogelijk autonoom en circulair bouwen en tegelijkertijd de biodiversiteit op het landgoed verhogen middels een regeneratief ontwerp.

De bezoeker en de accommodaties gaan op in het landschap. Ecologische doelstellingen bepalen zowel ontwerp als functie en zijn in balans met economische belangen en wensen van gebruikers en gemeenschap.