"We don't inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children."
- Native american proverb

Onze Give-back projecten

Bij Yugen Forest vinden we het erg belangrijk om terug te geven aan moeder aarde. Ze geeft ons, de mensheid, en alle wezens waarmee we deze planeet delen alles wat we nodig hebben.  Als dank hiervoor zijn we constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het stukje aarde dat wij mogen beheren vooruit te helpen. Dit doen we o.a. in de vorm van give-back projecten. Hieronder is te zien met welke projecten we op het moment bezig zijn, en op welke manieren we landgoed Roggebotstaete al hebben verrijkt.

Huidig Project

Regeneratieve Tuinderij de Sleutelbloem

In 2023 zijn we gestart met de ontwikkeling van regeneratieve tuinderij ‘De Sleutelbloem’. Deze tuinderij zal het landschap verrijken door klimaatpositieve groente- en fruitteelt te combineren met principes uit de agro-ecologie, permacultuur en voedselbosbouw. Met als uitgangspunt ieder jaar méér vruchtbaarheid, méér biodiversiteit en méér onderlinge relaties te faciliteren. En als allerbelangrijkste punt: mensen een sleutelrol geven in het ondersteunen van het ecosysteem.

Steun ons in het
verrijken van de natuur

Wil je zelf ook een steentje bijdragen aan het vergroten van de biodiversiteit, het creëren van vruchtbaarheid, het opbouwen van voedselwebben en talloze andere manieren om het landschap te verrijken?

Dat kan! Of je nou het liefst zelf de handen uit de mouwen steekt of liever helpt in de vorm van een donatie; alle vormen van steun stellen wij enorm op prijs. Klik op de projecten hiernaast voor meer informatie. Mocht je interesse hebben in vrijwilligerswerk stuur ons een mail op info (at) yugenforest.nl

Regeneratieve Tuinderij de Sleutelbloem

March 2023

Eetbare “guilds” aanplanten

Heggen en hagen planten

Kastanjelaan versterken

Onze bijdrage

Aan de natuur

Hieronder is een tijdlijn te zien met alle give-back projecten die reeds zijn afgerond. Kom ook gerust eens langs op het landgoed om ze in levende lijve te bewonderen!

1260m2 houtwal aangeplant

December 2022
Op 1 december 2022 bezocht JT International ons voor een plantdag, waarbij we met 2050 planten (en meer dan 75 soorten) een houtwal hebben aangeplant….

Aanleg Miyawaki Forest

November 2022
St. Groeiend G’hout en Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) planten vrijdag 18 november 650 bomen op Landgoed Roggebotstaete. Samen met studenten van het Hout- en…

Thee haag aangeplant

June 2021
APPM plantte in 2021 deze thee haag als onderdeel van hun jaarlijkse duurzaamheidsdag. In deze thee haag vindt je diverse thee soorten welke we tijdens…
Laden van projecten