Slot Roggebot

Vanaf € 775 / dag

Karaktervol

Het Slot is het kloppende hart van het landgoed. In deze jaarrond-locatie is je “thuisvoelen” een understatement, hij leent zich perfect voor workshops, trainingen, hei sessies, ceremonies, yoga sessies, lange tafel diners of intieme bijeenkomsten rondom de open haard.

Op de begane grond vind je de knusse woonkamer met open haard en een grote professionele keuken. In combinatie met het terras, kunnen hier ongeveer 40 personen borrelen. Eventueel zou deze ruimte ook kunnen worden ingezet voor een workshop.

Het Slot heeft natuurlijk ook veel buiten ruimte. Bij mooi weer zijn er meer dan genoeg plekjes om buiten te eten of te werken tussen de wilde bloemen velden.

Torenzaal met lichtkoepel

Op de 1e verdieping stap je in de prachtige Torenzaal. Het hoge schuine dak met natuurlijke licht koepel geeft deze ruimte zijn unieke karakter. In de Torenzaal (60m2) is in theater opstelling plaats voor 40 personen. Deze ruimte is daarnaast ook geschikt voor bijvoorbeeld een yogasessie of ceremonie voor maximaal 10 personen.

Bio-based

Slot Roggebot is een voorbeeld van ecologische bouw: het Slot is gemaakt met meer dan 70% gerecyclede materialen waaronder balken die meer dan 500 jaar oud zijn. De muren zijn van stro en leem en het water wordt afgevoerd naar een Helofyten filter, waar de planten het voor ons zuiveren en het weer terug komt op het landgoed.

Over de ruimte

neem een optie

Neem een optie op deze locatie via onderstaande button.

Maatwerk mogelijkheden

Laat je fantasie de vrije loop

De mogelijkheden op het landgoed zijn eindeloos. Heb je specifieke wensen of ideeën? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee om een unieke ervaring voor je team/groep neer te zetten.

samen aan de slag

Aanbevolen workshops

Er is van alles te zien en te beleven op het landgoed en we kunnen verschillende activiteiten of workshops organiseren. Zie hieronder een aantal voorbeelden.

Voedselbos en Moestuin

52 hectare natuur dat is een hoop werk om te onderhouden, dus hoe mooi is het om het landgoed mooier achter te laten dan dat je het gevonden hebt? Tijdens deze activiteit help je mee op het landgoed. We gaan het voedselbos in om te snoeien en te oogsten en we gaan hout hakken om ons klaar te maken voor de winter.

Libanese Mezze Workshop

Onze huischef Garo is half Armeens / half Italiaans en is opgegroeid in Libanon. Geïnspireerd door al deze culturen heeft Garo een compleet eigen kookstijl ontwikkeld. Het allerliefste maakt hij Mezze stijl diners met verschillende gerechten op tafel die iedereen kan delen. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de bereiding van Mezze hapjes die voor iedereen te proeven zijn tijdens de afsluitende borrel.

Wildplukken

Op stap met onze eigen moderne jager en verzamelaar van het landgoed; Ellen Mookhoek. Tijdens de wandeling ontdekt u hoeveel heerlijk voedsel er overal om u heen groeit en hoe makkelijk het is om uw maaltijd aan te vullen met wilde planten.

Proef de natuur!

We koken met liefde voor de natuur en zoveel mogelijk met onze eigen opbrengst uit het voedselbos, de moestuin en de kruidentuin. Onze chefs toveren de heerlijkste (vegetarische) gerechten op tafel die je zintuigen doen prikkelen. 

sterrenkijken voor het slapengaan

Bij Yūgen Forest kan je in het zomerseizoen ook overnachten. De met zorg ingerichte glamping tenten laten je de rust en weldadigheid van de natuur ervaren. Dompel jezelf onder, ontspan, rust goed uit en voel je als herboren. Alleen te boeken voor (zakelijke) groepen vanaf 10 personen.

reserveren

Interesse in een locatie?

Persoonlijke Gegevens
Wil je een activiteit aan je reservering toevoegen?
Vertel ons je plannen..
Vergeet in je bericht niet de datum(s) te vermelden wanneer je de locatie wilt reserveren
Wil je een optie voor een locatie nemen?

Wij zullen zo snel mogelijk met een gericht voorstel komen. Het kan zijn dat een locatie toch niet meer beschikbaar is, we krijgen veel aanvragen en doen ons best om iedereen te faciliteren.

regeneratie

De wereld ietsje mooier maken

Als zorgdrager van Landgoed Roggebotstaete plaatst Yūgen Forest betekenis boven commerciële winst. De winst die we maken, vindt zijn weg terug naar de natuur. We verhogen de biodiversiteit, hebben de ambitie om wetenschappelijk onderzoek te doen en educatieve programma’s voor scholen, overheden en organisaties te maken waarmee we delen wat we leren.