St. Groeiend G’hout en Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) planten vrijdag 18 november 650 bomen op Landgoed Roggebotstaete. Samen met studenten van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en Aventus Apeldoorn wordt zo een Miyawaki Forest aangelegd. 

Een Miyawaki Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Dr. Akira Miyawaki, professor botanicus, ontwikkelde deze techniek sedert 1980. Zijn werk werd in 2006 beloond met de Blue Planet Prize, het equivalent van een Nobelprijs voor ecologie.

Het Miyawaki forest dat we aanplanten is zo’n 200m2 groot en bevindt zich op een kleine afstand van “slot Roggebot”. In het midden is een gedeelte vrijgelaten: de perfecte plek om ongestoord te genieten, of als verzamelplaats voor (oa educatieve) nature based events.

De komende 3 jaar worden er door St. Groeiend G’hout en NMFF jaarlijks minimaal 400 bomen geplant, onder de vlag van het project Plan Boom. Voor iedere student die afstudeert wordt jaarlijks een boom geplant. De eerste plantactie was vorig jaar. NMFF planten via Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden. 

In de media: