Investeer nu in 20 ecologische houten cabins. Ontdek unieke rendementskansen!

St. Groeiend G’hout en Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) planten vrijdag 18 november 650 bomen op Landgoed Roggebotstaete. Samen met studenten van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en Aventus Apeldoorn wordt zo een Miyawaki Forest aangelegd. 

Een Miyawaki Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Dr. Akira Miyawaki, professor botanicus, ontwikkelde deze techniek sedert 1980. Zijn werk werd in 2006 beloond met de Blue Planet Prize, het equivalent van een Nobelprijs voor ecologie.

Het Miyawaki forest dat we aanplanten is zo’n 200m2 groot en bevindt zich op een kleine afstand van “slot Roggebot”. In het midden is een gedeelte vrijgelaten: de perfecte plek om ongestoord te genieten, of als verzamelplaats voor (oa educatieve) nature based events.

De komende 3 jaar worden er door St. Groeiend G’hout en NMFF jaarlijks minimaal 400 bomen geplant, onder de vlag van het project Plan Boom. Voor iedere student die afstudeert wordt jaarlijks een boom geplant. De eerste plantactie was vorig jaar. NMFF planten via Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden. 

In de media:

Investeer mee en
maak écht verschil

Wat geweldig dat je interesse hebt! Jouw investering gaat ons echt enorm verder helpen met het verwonderen van gasten en het laten groeien van bewustwording in Nederland.

Investeer mee in deze prachtige ecologische houten cabins, verbeterde faciliteiten en het uitbreiden van de kweekkas en het werkstation van onze regeneratieve boer Rick.