Plan Boom: bomen planten voor én door studenten in Flevoland

MBO College Lelystad (ROC van Flevoland) en Natuur en Milieufederatie Flevoland plantten op 24 april bomen op Landgoed Roggebotstaete. Samen met studenten van MBO College Lelystad wordt zo weer een stap gezet naar meer bomen op het landgoed. 

Bomen planten voor én door studenten
Jaarlijks worden bomen geplant onder de vlag van het project Plan Boom, op Landgoed Roggebotstaete samen met studenten van HBO- en MBO-opleidingen. Dit keer kwamen de studenten van de opleiding Schoonheidsspecialist van het MBO-college Lelystad (ROC van Flevoland) in actie. Samen plantten ze inheemse bomen bij de oprijlaan van het landgoed. 

Eerder plantten al studenten bomen van het Houtmeubiliseringscollege en van Avantus Apeldoorn op het landgoed onder het motto ‘een bos voor én door studenten’. Ook studenten van MBO-college Lelystad doen nu mee: samen creëren ze een studentenbos op Landgoed Roggebotstaete. 

Plan Boom
De Natuur en Milieufederaties planten via Plan Boom 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in buitengebieden. Hiermee verkleinen we onze CO2 uitstoot en wordt onze leefomgeving gezonder, groener én mooier. De NMFF wil in Flevoland 500.000 bomen de grond in krijgen!  Plan Boom staat bij de Trouw Duurzame Top 100 op plek 20.