Plantactie van Studenten MBO-College Lelystad 

MBO College Lelystad (ROC van Flevoland) en Natuur en Milieufederatie Flevoland plantten op 24 april bomen op Landgoed Roggebotstaete. Samen met studenten van MBO College Lelystad wordt zo weer een stap gezet naar meer bomen op het landgoed.

Regeneratieve Tuinderij de Sleutelbloem

In 2023 zijn we gestart met de ontwikkeling van regeneratieve tuinderij ‘De Sleutelbloem’. Deze tuinderij zal het landschap verrijken door klimaatpositieve groente- en fruitteelt te combineren met principes uit de agro-ecologie, permacultuur en voedselbosbouw. Met als uitgangspunt ieder jaar méér vruchtbaarheid, méér biodiversiteit en méér onderlinge relaties te faciliteren. En als allerbelangrijkste punt: mensen een sleutelrol geven in het ondersteunen van het ecosysteem.

Bomen en struiken planten

Bedrijven, organisaties en overheden kunnen bij ons terecht voor het planten van bomen (en struiken). Onze ecologische en regeneratieve landschapsontwerpers (United Designers) hebben een veelomvattend plan gemaakt waarbij we de biodiversiteit van het landgoed zo veel mogelijk willen verrijken. We kijken bij iedere aanvraag naar de wensen, budget en thema van de opdrachtgevers en zullen […]

Houtwallen, heggen en hagen planten

Als we echt een duurzame en regeneratieve impact willen maken, is alleen het planten van bomen om CO2 op te vangen niet voldoende. Een gezond bos bestaat bijvoorbeeld naast bomen uit nog 6 lagen, waaronder struiken, kruiden, mycelium en bodembedekkers. We moeten daarom een ​​meer holistische benadering hanteren en ook denken aan de bodemdieren in het wild en insecten.

Fruitbomen guildes aanplanten

Een “guild” betekent in de wereld van de permacultuur: “a grouping a plants, trees, animals, insects, and other components that work together to help ensure their health and productivity.” Deze kleine kringen van samenwerkende planten zijn niet alleen regeneratief voor de bodem, je kan er eetbare planten tussen zetten die lekker zijn voor ons, en voor de wilde dieren. 

JTI planted a bio-diversity wooded bank with 2050 plants

Op 1 december 2022 bezocht JT International ons voor een plantdag, waarbij we met 2050 planten (en meer dan 75 soorten) een houtwal hebben aangeplant. Een houtwal is een dichte en biodiverse heg, op een verhoging/taluda, met een veelvoud aan ecologische functies en waarden.

APPM plantdag: thee haag met 6 soorten thee

APPM plantte in 2021 deze thee haag als onderdeel van hun jaarlijkse duurzaamheidsdag. In deze thee haag vindt je diverse thee soorten welke we tijdens de Campfire Stories in 2022 hebben geschonken.