Bird’s Lane

Onze statige oprijlaan bevat 400 kastanjes, die het zwaar hebben. Ze vallen elk jaar ten prooi aan een ziekte, waardoor ze niet optimaal groeien en steeds zwakker zullen worden. Daarnaast is deze ruimte op het landgoed een prachtige kans om niet alleen een mooie beleving te creëren, maar om door slimme plantenkeuzes ook te regenereren. 

Biodiverse Houtwallen

Als we echt een duurzame en regeneratieve impact willen maken, is alleen het planten van bomen om CO2 op te vangen niet voldoende. Een gezond bos bestaat bijvoorbeeld naast bomen uit nog 6 lagen, waaronder struiken, kruiden, mycelium en bodembedekkers. We moeten daarom een ​​meer holistische benadering hanteren en ook denken aan de bodemdieren in het wild en insecten.

Eetbare Permaculture Guilds

Een “guild” betekent in de wereld van de permacultuur: “a grouping a plants, trees, animals, insects, and other components that work together to help ensure their health and productivity.”. Deze kleine kringen van samenwerkende planten zijn niet alleen regeneratief voor de bodem, je kan er eetbare planten tussen zetten die lekker zijn voor ons, en voor de wilde dieren. 

JTI Wooded banks

Op 1 december 2022 bezocht JT International ons voor een plantdag, waarbij we met 2050 planten (en meer dan 75 soorten) een houtwal hebben aangeplant. Een houtwal is een dichte en biodiverse heg, op een verhoging/talud, met een veelvoud aan ecologische functies en waarden.

Aanleg Miyawaki Forest

St. Groeiend G’hout en Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) planten vrijdag 18 november 650 bomen op Landgoed Roggebotstaete. Samen met studenten van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam en Aventus Apeldoorn wordt zo een Miyawaki Forest aangelegd.

APPM Thee haag

APPM plantte in 2021 deze thee haag als onderdeel van hun jaarlijkse duurzaamheidsdag. In deze thee haag vindt je diverse thee soorten welke we tijdens de Campfire Stories in 2022 hebben geschonken.